Nemsokára itt a nyár és a strandszezon, amikor mindenki szeretné a legjobb formáját mutatni. A bikiniben nem marad többé rejtve a télen felszedett felesleg, ami sokban kelthet rossz érzést. A kilókkal való harc azonban nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket egyaránt érintő kihívás. Általánosságban elmondható, hogy mind az iskolában, mind a munkahelyen túl sokat ülünk és keveset mozgunk, ami miatt könnyen felszedhetünk egy kis túlsúlyt. Mi viszont megoldást kínálunk minden korosztály számára, hogy formába hozza magát – nem csak a bikiniszezon idejére! 

Égjen a zsír!

Amikor elhatározzuk magunkat, hogy elkezdünk valamit sportolni, mindig meg kell határozni, hogy pontosan mi is a célunk. Gyorsan szeretnék fogyni, általánosságban vágyunk nagyobb állóképességre vagy az izomzatunkat akarjuk gyarapítani. Bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, az úszás tökéletes választás. Számtalan pozitív élettani hatása közül az egyik legmeghatározóbb, hogy a segítségével sok kalóriát el tudunk égetni. Az úszás igazi kardioedzés, aminek a segítségével már pár hét után fittebbnek érezhetjük magunkat. Ha rendszeresen járunk az uszodába, akkor már nem fog gondot okozni nekünk, amikor fel kell sétálni a harmadik emeletre vagy a megpakolt bevásárlózacskót cipeljük. 

A drasztikus diétákkal látványos eredmény érhető el, azonban hosszú távon nehéz megtartani a szigorú szabályokat és egy idő után a testünk is jelezni fog, hogy elég. Ugyanis a kevés tápanyag bevitele miatt fáradékonyak, leverték lesznek az emberek és még az immunrendszerük is legyengül, ami miatt könnyen összeszednek mindenféle betegséget.

Ezzel szemben, akik a sporttal veszik fel a versenyt a kilók ellen, hosszútávú eredményre számíthatnak, és nem csak vékonyabbak, de fittebbnek is lesznek. Ha ugyanazon étrend mellett kezdünk el úszni, az eredmény akkor sem marad el, hiszen sokkal több energiát használ fel a szervezetünk, mint azelőtt. Így nem kell majd nap mint nap a kalóriákat számolgatni és koplalni. Ráadásul, akik rendszeresen mozognak, ott nem okoz problémát egy kis esti nassolás vagy egy tartalmasabb étel elfogyasztása, hiszen az uszodában egy edzés alkalmával akár 500 kalóriát is el lehet égetni. Három hét elteltével akár már hét kilótól is meg tudunk szabadulni és ez csak egyre jobb lesz! Az úszásnál mindenki azt fogja várni, mikor mehet ismét az uszodába, nem pedig azt, mint a diéták esetében, hogy mikor szabadul fel a szigorú megszorítások alól. A rendszeres mozgást követően pedig a testünk nem is fogja már kívánni a nehéz és zsíros ételeket, így önmagától fog átalakulni az étrendünk is.

Teljes átmozgatás a testnek, megújulás a léleknek

Számtalan sport van, amely tökéletesen fejleszti testünk egy bizonyos részét, azonban az úszás alkalmával nem kell kompromisszumot kötni! Ilyenkor ugyanis az egész testünket átmozgatjuk, hiszen nem csak a kar és a láb izmai dolgoznak, hanem a teljes felsőtestünk is. A 40-50 éves korosztálynál nagyon gyakoriak az ízületi panaszok és gerincfájdalom. Ugyanis a sok üléstől legyengülnek az izmok, főként a hát tartóizmai, amik hosszútávon végzetes problémát jelenthetnek. A gyerekeknél a gyors növekedés következtében szintén gyakoriak a gerincproblémák, illetve a gerincferdülés. Az uszodában úgy tudjuk megerősíteni a hátizmokat, hogy közben a víz felhajtóerejének köszönhetően nem terheljük az ízületeket. Amennyiben szeretne még több információhoz jutni az úszás pozitív élettani hatásaival kapcsolatban, olvassa el a gyógyúszás - avagy úszás a gyógyulásért bejegyzésünket!

Ismerős érzés, hogy néha a napi munka után nehezen szánjuk rá magunkat, hogy még célba vegyük az uszodát? Van egy jó hírünk mindenki számára! Ugyanis, ha pár alkalommal rávesszük magunkat az edzésre, érezehető lesz, hogy a mozgás megszünteti ezt a fajta levertséget. Nemcsak a testünk alakul át, hanem mentális felfrissülést is eredményez az edzés és feltölt minket energiával. Ha figyelünk a testünkre, érezni fogjuk, hogy meghálálja azt a heti pár órát, amit rá szánunk. A mozgástól sosem szabad sajnálni az időt, mert pár hét elteltével teljes testi- és lelki megújulás fogja kezdetét venni. Nemcsak az étrendünk fog átalakulni, hanem a sport stresszoldó hatásának köszönhetően nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak is leszünk.

Amennyiben szeretne Ön is megtapasztalni a fenti pozitív hatásokat, jelentkezzen minél hamarabb az induló tanfolyamaink egyikére!

Ha nem akar lemaradni az úszásoktatásról, jelentkezzen minél előbb!

Jelentkezés úszásoktatásra

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg elsőként!

Iratkozz fel hírlevelünkre!