Az edzések végén, amikor elindulunk haza a gyermekünkkel, mindannyiunkban felmerül a kérdés: vajon hogy töltötte az elmúlt egy órát? Legyen szó akár úszásoktatásról, fociedzésről vagy kézművesfoglalkozásról, minden szülő számára fontos, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a program során. Azonban, ha őszintén belegondolunk, a kellemes hangulaton kívül nem elhanyagolható szempont, hogy hasznos legyen az óra, hiszen mindenki érdeke, hogy a gyerekek fejlődjenek tőle, azaz hatékonyak is legyenek ezek a foglalkozások. 

Hogy érezted magad, jó volt az edzés?

Ha belegondolunk, a legtöbb esetben ezzel a kérdéssel kezdődik az edzés utáni beszélgetés. A gyerekek életkoruktól és személyiségüktől függően erre többféle választ is adhatnak. Van olyan, aki erre a kérdésre is részletesen beszámol mindenről, ami történt vele, de általában csak egy rövid IGEN feleletet adnak. A válasz után így legfeljebb egy felületes képet kapunk arról, hogy mi történt az óra során.

Abban az esetben, ha sok mókázás és játék volt az edzésen, akkor nem is kell semmit sem kérdeznünk, ugyanis garantáltan mindenki mosolyogva fog távozni és csupa pozitív emlékről fog beszámolni. Ez persze önmagában nagyon jó, csak ha már több mint fél-egy év elteltével sem tud a gyerekünk segédeszköz nélkül fennmaradni a víz felszínén vagy még mindig fél a mélyvíztől, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyit is ér nekünk ez a jókedv? Csak az számít, hogy a gyerekek kellemesen érezzék magukat az uszodában, vagy ennél több a célunk? Ha összehasonlítjuk, akkor egy úszásoktatás jóval drágább, mint egy szimpla belépő az uszodába, ezért fontos feltenni a kérdést, hogy tényleg csak a hangulat fontos-e?

Több esetben érkeznek hozzánk olyan elkeseredett szülők, akik már régóta hordják a gyermeküket edzésre és majdnem teljesen feladták, hogy valaha is megtanul a gyerekük úszni. Ilyenkor fény szokott arra derülni, hogy nem a gyerekek képességével van a probléma, hanem a tanítás módszerével. Ugyanis sok edző választja azt a kényelmes megoldást, hogy a tanulók eljátszanak magukban és már el is telik az egy óra – hasznos oktatás pedig mondhatni alig volt. 

Egy másik megközelítés: mit csináltatok és tanultatok a mai órán? 

Valójában ezt a kérdést azért érdemes feltenni, mert ennek a megválaszolásában is benne van, hogy hogyan érezte magát a gyermekünk. Viszont azért több, mint az előző, mert így nem csak azt tudjuk meg, hogy milyen hangulatban telnek az edzések, de arról is lesz egy reális képünk, hogy éppen hol tartanak a tanulásban. Így nem fél-egy év elteltével fog minket a nyaraláson az a meglepetés érni, hogy még mindig nem tud úszni gyermekünk.

Nálunk úgy épülnek fel az órák, hogy mindig a csoport életkorának és képzettségi szintjének megfelelő arányban tartalmaz játékos feladatokat és új ismereteket. A fő elvünk, hogy a tanulók azért fizetnek, hogy a 10 óra elteltével garantált eredményt érjenek el és legalább egy úszásnemet elsajátítsanak. Ha szeretne többet megtudni arról, hogy milyen eredményt is garantálunk, kattintson az alábbi linkre!

Ezzel kapcsolatban azonban önámítás lenne azt mondani, hogy ez elérhető úgy, ha az órák több mint a fele szórakozással telik el. Mi a jó hangulat megteremtésén felül a hatékonyságra is törekszünk, ezért igyekszünk a rendelkezésünkre álló időben minél több mozdulatot és tudást átadni. Az edzéseket követően pedig mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy még ott maradjanak az uszodában a családdal vagy más játszópajtással. Ekkor már tényleg kötetlenül el lehet tölteni az időt és nem számít semmi más, csak a szórakozás!

Amikor nem kell semmit sem kérdezni

Mi a kérdések helyett olyan megoldást kínálunk Önnek, ami bármilyen kérdésfeltevést feleslegessé tesz: győződjön meg a saját szemével arról, hogy mi történik az edzéseken! A mi tanfolyamainkon ugyanis úgy vannak kialakítva a medencék, hogy oda bármikor be tudnak jönni a szülők és végig tudják nézni az egész órát. Ennek a lehetőségnek a kihasználását azért tartjuk kifejezetten hasznosnak, mert mint ahogyan az iskolákban is tartanak nyílt napokat, nálunk is fontos, hogy a szülők személyesen is meg tudjanak győződni arról, hogy milyen szintű tudással rendelkezik a gyermekük. Így nem maradhat bennünk kérdés azzal kapcsolatban, hogyan is telik az oktatás.

Abban az esetben, ha szeretné felmérni, hogy milyen szinten is áll az Ön vagy gyermeke úszástudása, jelentkezzen a szintfelmérő edzések egyikére! Bővebb információkért kattintson ide! és írja bele a megjegyzés rovatba: PRÓBAÓRA!

Ha nem akar lemaradni az úszásoktatásról, jelentkezzen minél előbb!

Jelentkezés úszásoktatásra

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg elsőként!

Iratkozz fel hírlevelünkre!