Sára (34 éves) 2015. május elején jelentkezett nálunk úszásoktatásra. Tudtam, hogy hamarosan itt a tanév vége és bár általában 10-15 alkalom alatt lehet nálam megtanulni úszni, Sára esetében felmerült a gondolat, hogy ez mégsem lesz olyan egyszerű.

Sára számára nincs lehetetlen!

Ő ugyanis enyhe mozgássérüléssel él, csak és kizárólag járókerettel tud járni.

Tudtam, hogy a vízben könnyebb lesz a helyzet és az első 1-2 bizonytalan lépésekkel töltött alkalmat leszámítva rendkívül gyorsan ment a tanulás.

Tény, hogy Sára nem félt a víztől, bele merte rakni a fejét és már az első alkalommal megtanulta a biztonságos lebegést is hason - háton. Ez mind megkönnyítette az én munkámat is.

Teljes mértékben bíztam benne és az első pillanattól kezdve ugyanazokat a feladatokat kapta, amit egészséges felnőtt társai.

Már az 5. alkalomnál jártunk, amikor megpróbálkoztunk a mély vízben való kezdő "lépésekkel". A minket látó úszómester csak annyit kérdezett: "Biztos?" , én meg csak annyit válaszoltam, hogy "Igen". Sára ugyanis olyan elszánt volt és annyira akarta ezt a dolgot, hogy láttam rajta, 34 éve vár ezekre a pillanatokra.

Többször adtam neki a lábtempó mozgásainak elsajátítását segítő házi feladatokat, amit édesanyjával otthon gyakorolt. Ezeket szinte alig tudta megcsinálni, de alapszinten legalább addig eljutott, hogy megpróbálta.

Szorgalmának köszönhetően mindössze 11 tanítási óra alatt megtanult úszni háton, gyorson és mellen úgy, hogy gyakorlatilag csak a kezét használja.

Lehetetlen? Nem! Ez a történet bizonyítja, hogy csak fejben dőlnek el a dolgok, amit nagyon akarunk el tudjuk érni még akkor is ha mások számára az lehetetlennek tűnik.

Ha nem akar lemaradni az úszásoktatásról, jelentkezzen minél előbb!

Jelentkezés úszásoktatásra

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg elsőként!

Iratkozz fel hírlevelünkre!