Ha megszületik bennünk az elhatározás és elkezdünk úszásoktatásra járni, a helyszín és a tanfolyam kiválasztásánál jó pár dolog befolyásolhat minket. Az egyik központi kérdés, ami mindenkiben jogosan merül fel, hogy mennyi ideig fog tartani, illetve mennyibe is fog végül kerülni összesen? Ebben a cikkünkben nem csak a kérdés anyagi oldaláról lesz szó, hanem a felmerülő járulékos költségeket is beleszámoljuk az „árba”.

Amikor a gyermekünk tanul úszni

Az úszást sosem lehet elég időben elkezdeni! A tanulás szempontjából kifejezetten hasznos, ha fiatal korban megismerkedik a gyermek az uszodával és az élete részévé válik a sport. Azonban amikor arról döntünk, hogy hová is írassuk be őket tanfolyamra, nem csak az ár alapján érdemes meghozni a döntést.

Gyakran érkeznek hozzám olyanok, akik hosszú ideje hordják már a gyermeküket a drágábbnál-drágább uszodákba, azonban még pár év elteltével sincs eredmény. Amikor összeszámolják, azt a rengeted pénzt és időt, amit ezek a tanfolyamok felemésztettek, szomorú megállapításra jutnak: hamarabb kellett volna váltani. Sokszor nehezen látjuk be, ha rossz döntést hoztunk, de abban az esetben, ha nem megfelelő tanfolyamra írattuk be a gyermekünket, nem érdemes húzni az időt. Örömmel mondhatom, hogy nálunk három hónap után már kézzel fogható a siker: mi ugyanis garantáljuk, hogy ennyi idő alatt egy úszásnemben biztos tudásra tesz szert minden tanuló. A tanfolyamainknál pedig nincs semmiféle rejtett költség!

CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS

tud úszni
mélyvízben tud úszni
Öbölátúszás felkészülés
más úszóiskola* Hurrá úszni tanulok!* Spórolás Előny
1 hónap 14.400 Ft 12.000 Ft 2.400 Ft 20%
3 hónap 43.200 Ft 36.000 Ft 7.200 Ft 20%
6 hónap 86.400 Ft 72.000 Ft 14.400 Ft 20%
12 hónap 172.800 Ft 144.000 Ft 28.800 Ft 20%
*más úszóiskolában heti 3 alkalommal, a Hurrá úszni tanuloknál heti 1 alkalommal számolva

EGYÉNI ÚSZÁSOKTATÁS

tud úszni
mélyvízben tud úszni
Öbölátúszás felkészülés
más úszóiskola* Hurrá úszni tanulok!* Spórolás Előny
10 alkalom 80.000 Ft 50.000 Ft 30.000 Ft 40%
20 alkalom 160.000 Ft 100.000 Ft 60.000 Ft 40%
40 alkalom 320.000 Ft 200.000 Ft 120.000 Ft 40%
*más úszóiskolában heti 3 alkalommal, a Hurrá úszni tanuloknál heti 1 alkalommal számolva

No de lássuk, milyen egyéb szempontok számítanak az áron kívül és a hatékonyságon kívül?

A hétköznapi rohanásban sokszor nehéz összehangolni, hogy mikor, ki, hová megy: ki viszi el a gyerekeket az óvodába vagy az iskolába, ki fog értük menni, mikor ellenőrizzük le a leckét... Ezek azok a kérdések, amelyek minden család életében gyakorta felmerülnek. Ha ebbe a napirendbe szeretnénk beilleszteni az úszást, akkor fontos azt mérlegelnünk, hogy közlekedésileg mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás a számunkra. Fontos, hogy nem csak a konkrét edzés hosszát kell figyelembe venni, hanem az utazást, valamint az átöltözést és a szárítkozást is. Ezért nem mindegy, hogy mennyire könnyen közelítjük meg az oktatás helyszínét.

Amikor a gyerekek nagy kedvvel belekezdenek valami új dolog megtanulásába, legyen itt szó akár valamilyen hangszerről vagy egyéb sportról is, a kezdeti kudarc gyakran örök életre elveszi a kedvüket a tevékenység folytatásától. Ezt a negatív élményt sok minden előidézheti, de gyakori jelenség, hogy nem a gyerekekben van a hiba, hanem „rossz kezekbe” kerülnek. Ha egyszer kiábrándulnak valamiből, akkor mindig nagyon nehéz a visszaút, ezért jobb megelőzni az ilyen helyzeteket. Az úszásoktató kiválasztásánál ezért kiemelt figyelmet kell arra fordítani, hogy szakmailag tapasztalt tanítót válasszunk, aki jól tudja motiválni a gyerekeket és garantált sikerélményt nyújt. A sok éves tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy több alkalommal találkoztam már ilyen „kiábrándult” tanulóval, de még náluk is minden esetben sikerült elérnünk, hogy megtanulja és megszeresse az úszást.

Beszéljünk egy kicsit a felnőttekről

Abban az esetben, ha valaki csak felnőtt fejjel vág be az úszástanulásba, akkor is érdemes a fent említett szempontokat figyelembe venni. Az időbeosztásunk elkészítése gyakran okoz lehetetlennek tűnő feladatot, de fontos beilleszteni a sportot az életünkbe. Ezért ilyenkor sem elhanyagolható szempont az uszoda elhelyezkedése és a tanfolyamok hatékonysága sem.

A felnőttek esetében további szempont még, hogy fokozottan ügyelni kell arra, hogy helyesen végezzük a mozdulatokat, és ne okozzon sérülést az edzés. A gyerekek rugalmasabbak és ebből kifolyólag kevésbé hajlamosak az izomhúzódásokra, de az idő előrehaladtával egyre jobban kell erre is ügyelnünk. Azoknál az edzéseknél, ahol egyszerre akár 20 főt is tanítanak, ott nem kap elég figyelmet az egyén, ezért nem csak lassabb lesz a tanulási folyamat, hanem gyakrabban történnek balesetek is. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi bosszúsággal jár, ha munkaképtelenné válunk, akár csak egy rövid időre is! Ezért mindig olyan oktatót válasszunk, akinél nem a mennyiség számít, hanem a minőség.

A gyerekkori negatív tapasztalatok az úszástanulás terén gyakran visszatartó erő. Azonban előre kell nézni, és mérlegelni kell, hogy mennyi mindent adhat nekünk az úszás. Mi hiszünk abban, hogy sosem késő elkezdeni! Ha szeretne bővebben olvasni arról, hogy miért érdemes felnőttként elkezdeni az úszástanulást, kattintson ide!

A felsorakoztatott érvek alapján mindenki mérlegelni tudja, hogy mire is teszi le a voksát: a bizonytalan, hosszú és költséges tanfolyamokra vagy a gyors és hatékony oktatásra? Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és szeretne jelentkezni egyéni vagy kiscsoportos oktatásunkra, töltse ki az alábbi jelentkezési lapot!

Ha nem akar lemaradni az úszásoktatásról, jelentkezzen minél előbb!

Jelentkezés úszásoktatásra

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg elsőként!

Iratkozz fel hírlevelünkre!