Gyermekeim 6 illetve 4 évesek. Mivel nyaranta sok időt töltünk a Balatonon, ezért számunkra nagyon fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanuljanak úszni.

Ez önmagában véve egyszerűen hangzik, de

mind a kettő annyira félt a víztől, hogy már az egyszerű hajmosás is sikoltozásba fulladt. (Be kellett csukni még nyáron is az ablakokat, mert az egész utca hallotta, hogy nálunk hajmosás van.)

Eleinte úszótáborral próbálkoztam több-kevesebb sikerrel. Tavaly nyáron Gabriella táborába mentek a kamaraerdőbe mind a ketten, ahol 2 hét után már le mertek bukni a víz alá. Ezen fellelkesedve októbertől a gyorsabb fejlődés érdekében Gabihoz hordtam őket hetente 1x magánórára.

Decemberre mindkettő "fent maradt" a mély vízben is, nem félnek, a nagyobbik 15 métert folyamatosan, a kicsi 5-7 métert egyedül, több úszásnemben is leúszik.

Kedvenc játékuk a kincskeresés mely a 2 méter mély medence aljáról a bedobott játékok felhozása. Ha így haladnak, akkor idén nyáron már nekem is nyaralás lesz a Balatonon :) nem csak a lépcső szélén való üldögélés.....